Muzikaal leider

Joeke Hoekstra is muzikaal leider en oprichter van Entheos Vocal Group.

Joeke Hoekstra

Als jongetje van zes zag ik de drumband langskomen en wist het meteen: trommelen! En zo begon het. Marcherend door Eastermar. Vanaf acht jaar naar de muziekschool en toen al snel lid van de fanfare in Jistrum. Daar heb ik tot mijn 18e gespeeld en veel geleerd.

Van de muziekschool richting conservatorium in Den Haag. Elke dag muziek: wat een feest! Dankzij mijn docenten al snel gevraagd om met het Residentie Orkest mee te spelen en 20 jaar later nog steeds vaste remplaçant in Den Haag. Ondertussen was Scheveningen natuurlijk ook dichtbij en daar ben ik bij The Lion King in 2003 ook begonnen in de orkestbak.

Inmiddels ben ik alweer 14 jaar dirigent bij de grote producties in het Circustheater: Mary Poppins, Beauty and the Beast, Lion King, Aladdin, Aïda en Frozen. Sinds een aantal jaren ook gastdirigent van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en het Metropole Orkest.

Ook tijdens mijn studie en daarna altijd geïnspireerd geweest door Gospel. Vroeger in Eastermar gezongen in het kerkkoor, later dirigent van Gospelgroep In His Name. En natuurlijk in alle musicals gewerkt met zangers.

En toen was het 2023. Jennie en Nienke kwamen op mijn pad en er ontstond een geweldig idee om een nieuwe groep op te richten: Entheos Vocal Group. Inmiddels een jaar verder en wat blijkt: Wat een energie en enthousiasme komt hier los! Dankbaar dat we deze weg konden inslaan en we gaan voor veel inspirerende concerten!

Meer over Joeke Hoekstra